ULTIMA ORA
Modernizarea a 150 km de cale ferată din zona Moldovei ar putea costa peste două miliarde euro. Proiectul va fi discutat în ședința de Guvern ​Modernizarea căii ferate Focșani-Roman, parte a Magistralei 500, se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi. Investiția se va ridica la 2,2 miliarde de euro, dintre care lucrările de construcții-montaj propriu-zise reprezintă 1,8 miliarde de euro, scrie Club Feroviar.
Un aparat de zbor de mici dimensiuni din Ucraina s-a prăbușit în februarie în județul Botoșani. Incidentul nu a fost făcut public / Precizările MApN Un aparat de zbor de mici dimensiuni, cel mai probabil un motoplanor, s-a prăbușit în 29 februarie pe raza comunei Unțeni din Botoșani.
Simona Halep, interviu despre scandalul de dopaj care i-a schimbat viața - Care este al treilea titlu major din cariera fostei lidere WTA Doar un set și jumătate a rezistat Simona Halep la Trofeul Clarins, sportiva de 32 de ani fiind nevoită să se retragă din cauza unor probleme la genunchiul stâng. Tot miercuri, Tennis Channel a publicat un interviu în care fosta lideră mondială a vorbit despre cât de important este verdictul dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul său de dopaj, despre Patrick Mouratoglou și Chris Evert, dar și despre modificările survenite în viața ei după acest moment care i-a marcat cariera.
VIDEO Primele declarații ale bărbatului arestat pentru împușcarea lui Robert Fico: „Nu sunt de acord cu politica guvernului” Televiziunea slovacă TA3 a obținut o filmare cu bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico. Bărbatul, identificat drept Juraj Cintula, este așezat pe scaun cu mâinile legate la spate.
Primarul unei comune din Botoșani cu 2.500 de locuitori cumpără drone de supraveghere și face un parc cu „bănci smart” și „boxe outdoor” cu bani din PNRR Costel Matei, primarul comunei botoșănene Hănești, spune, într-un dialog cu HotNews.ro, că proiectul va ajuta la modernizarea comunei și „la apropierea față de oraș”. El precizează că ar fi preferat investiții în zona apă-canal-drumuri, însă a accesat ce fonduri îi permite Programul Național de Redresare și Reziliență (PNNR).
Bărbat din București căutat de poliţişti după ce a avariat patru autoturisme conducând o maşină care nu îi aparţinea Un bărbat este căutat de poliţiştii din Capitală după ce s-ar fi urcat la volanul unei maşini care nu-i aparţinea şi ar fi avariat alte patru autoturisme.
EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024 / Compania a atins deja 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024 EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024, reprezentând 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024. Rezultatul net este indicatorul de performanță al companiei, compus din 10,54 milioane lei profit net și 67,58 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9.
CINEPOLITICA: 7 proiecții de film pe teme politice – 16-19 mai, la Cinema Muzeul Țăranului Seria CINEPOLITICA revine la București, în perioada 16-19 mai, la Cinema Muzeul Țăranului, cu șapte proiecții de lungmetraje de ficțiune și documentare, pe teme politice și sociale de actualitate, majoritatea în premieră națională. Programul proiecțiilor și biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.
LIVE Robert Fico este în continuare în „stare gravă”, dar stabilă după tentativa de asasinat / „Vorbește, dar era foarte obosit”, spune președintele ales Peter Pellegrini, care l-a vizitat la spital Premierul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare „stabilă” după intervenția chirurgicală la care a fost supus în urma tentativei de asasinat de miercuri, însă situația sa este în continuare „gravă”, a declarat joi vicepremierul Robert Kalinak, potrivit Pravda și Reuters.
Stadiul tehnicii, concept esențial pentru brevetarea invențiilor Dintre condițiile de fond prevăzute de lege (atât legea română, Legea nr. 84/1991, cât și Convenția Brevetului European) pentru brevetarea unei invenții, două dintre acestea prezintă un element comun: referirea la “stadiul tehnicii”. Astfel, condiția „noutății” presupune ca o invenție „să nu fie cuprinsă în stadiul tehnicii de la data depozitului cererii”, pentru a putea fi brevetată. Condiția „activității inventive” este îndeplinită atunci când, pentru o persoană de specialitate, invenția „nu rezultă în mod evident din cunoștințele cuprinse în stadiul tehnicii.”
Tensiuni în cabinetul de război al Israelului: Ministrul Apărării îl critică pe premierul Netanyahu Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu să declare public că Israelul nu are intenția să preia conducerea civilă și militară în Gaza, relatează BBC.
Dorinel Munteanu explică de ce a plecat în timpul loviturilor de departajare din finala Cupei României Oțelul Galați era favorită în finala Cupei României, însă a fost învinsă de Corvinul Hunedoara la loviturile de departajare, scor 3-2 (2-2 după 90 și 120 de minute), iar antrenorul Dorinel Munteanu a afirmat că adversarii au meritat trofeul.
LOTO 6/49 din 16 mai 2024. Rezultate Loto 6/49, Loto 5/40 și Joker joi, 16 mai. Care sunt numerele câștigătoare Joi, 16 mai, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 12 mai, Loteria Română a acordat 25.039 de câștiguri în valoare totală de peste 1,64 milioane de lei.
StirileProTV: A vrut să-și apere fiica vitregă de niște adolescente agresive, dar a fost el ucis în stradă. Crima din Crângași, pas cu pas Un bărbat de 46 de ani care a vrut să își apere fiica vitregă de niște adolescente care o amenințaseră cu bătaia a fost omorât în bătaie de doi tineri.
Șoigu spune că Rusia avansează în toate direcțiile în Ucraina, în vreme ce Kremlinul asigură că summitul de pace din Elveția e inutil Rusia este tot mai încrezătoare în șansele sale din Ucraina, anunțând că trupele sale își îmbunătățesc pozițiile în fiecare zi și respingând ideea că un summit pentru pace programat să aibă loc în Elveția, și la care nu a fost invitată, va avea vreun efect asupra războiului, scrie Reuters.
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare Ana-Maria Baciu, Managing Partner, BACIU PARTNERS: "Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați. Angajamentul meu personal este de a propune comunității de afaceri o echipă care își câștigă și își menține în mod constant statutul de PARTENER pentru clienții noștri."
Trăsături care ne atrag la partener, dar care pot deveni o problemă în cuplu Există câteva trăsături considerate extrem de atrăgătoare, lucru validat și la nivel social, dar care, pe termen lung, în cuplu pot deveni problematice. Acest lucru se întâmplă și pe fundalul lipsei unor elemente de compatibilitate stabile pe termen lung, precum credințele și valorile, dar și în absența unei conștientizări a modului în care trăsăturile noastre pozitive pot degenera în comportamente cu potențial de a răni emoțional o altă persoană.
Antrenorul de la Corvinul Hunedoara spune ce urmează pentru câștigătoarea surprinzătoare a Cupei României După 49 de ani, o echipă din Liga 2 a câștigat Cupa României. Corvinul Hunedoara a învins pe Oțelul Galați la loviturile de departajare, iar antrenorul Florin Maxim a vorbit despre ce urmează pentru echipa care a impresionat în acest sezon.
Incendiu la un bloc din Constanța. Mai multe persoane evacuate Un incendiu s-a produs la uscătoria unui bloc din municipiul Constanţa, iar nouă persoane au fost evacuate, conform News.ro. O femeie a fost intoxicată cu fum, iar alta a suferit un atac de panică, ambele refuzând transportul la spital.
Bărbatul arestat pentru împușcarea premierului slovac, acuzat de legături cu grupări pro-ruse Juraj Cintula, bărbatul acuzat de tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico, a fost anterior apropiat de grupul pro-rus Slovenskí Branci (Recruții slovaci), a anunțat jurnalistul de investigații maghiar Szabolcs Pagnyi, citat de publicația independentă rusă Meduza.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by