ULTIMA ORA
Economistul șef al BNR: ​​Cei care solicită creșteri de salarii, că tot e an electoral, își închipuie că la anul factura va fi achitată de alții? Cei care solicită creșteri de salarii, că tot e an electoral, își închipuie că nu tot ei vor plăti anul viitor nota de plată? Speră ei că la anul nota de plată va fi achitată de alții? Asta e întrebarea mea. Deci, a cere acum nu știu ce măriri, când toată lumea știe foarte bine că la anul va veni nota de plată…Să adâncești acum dezechilibrele mi se pare o speranță deșartă că va veni altcineva să plătească și că tu vei scăpa de nota de plată, a avertizat joi economistul șef al BNR Valentin Lazea, la Conferința anuală a Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România.
Marea Britanie deschide primul dosar penal împotriva unor „finfluenceri” cunoscuți Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a anunțat joi că 9 persoane au fost trimise în judecată pentru promovarea pe Instagram a unor scheme de investiții neautorizate, o acțiune în premieră împotriva unor așa-ziși „finfluenceri”, relatează Reuters.
VIDEO Imagini cu luptele din orașul pe care rușii vor să pună mâna în regiunea Harkov, în cadrul noii ofensive lansate de Moscova Serviciul Gărzii de Frontieră al Ucrainei a publicat joi imagini video cu luptele care au loc la periferia orașului Vovceansk din regiunea Harkov, o zonă de front în care trupele ruse au lansat, începând de săptămâna trecută, o ofensivă terestră, scrie Ukrainska Pravda.
Premierul ungar Viktor Orbán va face o vizită în Transilvania înaintea alegerilor din luna iunie Premierul ungar Viktor Orbán va face o vizită în Transilvania la începutul lunii iunie, pentru a sublinia astfel parteneriatul strategic cu UDMR, a declarat joi, într-o conferință de presă la Oradea, ministrul ungar al construcțiilor și transporturilor, János Lázár, scrie portalul Maszol. Vizita va avea loc înaintea alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie.
Simona Halep și mesajul postat pe social media după ce s-a retras în primul tur la Trofeul Clarins La al doilea meci de tenis jucat după mai bine de un an și jumătate, Simona Halep a fost nevoită să se retragă în primul tur la Trofeul Clarins, ca urmare a unei probleme la genunchi.
Stima de sine protejează sănătatea mintală a unui copil. Cum o poate cultiva părintele prin gesturi mici cu impact major Stima de sine are o importanță uriașă pentru fericirea și succesul în viata al copilului, pentru că ea îl va ajuta să facă față provocărilor dar și eșecurilor, să facă față presiunii societății, responsabilităților, frustrărilor și emoțiilor.
Efectele tentativei de asasinare a lui Robert Fico. Donald Tusk spune că a primit amenințări. SPP-ul polonez ia măsuri Premierul polonez Donald Tusk a declarat joi că a primit amenințări după tentativa de asasinare a omologului său slovac, Robert Fico, relatează Reuters. Un site polonez de știri spune că s-au luat măsuri de întărire a securității lui Tusk.
Statul vrea să limiteze adaosul comercial la toate alimentele din import care se vând neprocesate. Ministrul Barbu: Există o practică comercială neloială Toate produsele alimentare care intră în România și sunt comercializate, ca materie primă, fără a intra în procesare sau în abatorizare vor avea adaos comercial limitat la 5% față de prețul de achiziție, așa cum au în prezent cele 21 de produse incluse în ordonanța aprobată prin lege de Parlament, a anunțat joi ministrul Agriculturii, Florin Barbu. „Există o practică comercială neloială, astfel încât vedem produse românești cu adaos comercial foarte mare, iar produsele care vin din import au un adaos comercial foarte mic”, a spus acesta.
Dr. House de București: Aloys Drasch de la Colțea, medicul iubit de Carol Davila și de pacienți, dar disprețuit de breaslă Încercați să vă imaginați cam cum arăta, pe la 1800, sistemul medical de la București.
De ce a spus ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec: „Cine are viză de America să vină să şi-o reînnoiască, chiar dacă este luată anul trecut” Pentru ca românii să poată intra cât mai curând în SUA fără viză, prin programul Visa Waiver, România are nevoie să scadă rata de refuz a celor care depun actele pentru obținerea vizei pentru SUA.
Juventus va rămâne fără antrenor - Varianta aleasă de torinezi Juventus Torino a câștigat pentru a 15-a oară în istorie Cupa Italiei, însă trofeul nu schimbă cu nimic situația de la clubul italian. Massimiliano Allegri nu va continua la „Bătrâna Doamnă”, iar oficialii echipei negociază deja cu înlocuitorul acestuia.
Fostul star al Barcelonei, Gerard Piqué, a obținut o finanțare de 60 milioane EUR pentru startup-ul său de minifotbal Îi merge bine lui Gerard Piqué după despărțirea de vedeta pop Shakira. Fostul fotbalist de la FC Barcelona și Mancester United, acum în vârstă de 37 de ani, are un startup de minifotbal și tocmai a obținut o finanțare de 60 de milioane de euro.
Favoritul numărul șapte, eliminat în sferturile ATP Roma Hubert Hurkacz a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Roma, după ce a fost învins în trei seturi de Tommy Paul, scor 5-7, 6-3, 3-6.
„Au învățat lecțiile războiului”. Paramilitarii ruși anti-Putin, care luptă alături de ucraineni în regiunea Harkov, spun ce s-a schimbat în tacticile forțelor Kremlinului Rebelii ruși, care de la începutul războiului au susținut că se opun Kremlinului realizând mai multe atacuri transfrontaliere, au fost trimiși acum de Ucraina să consolideze apărarea împotriva unei incursiuni terestre rusești în regiunea Harkov. Comandantul adjunct al Legiunii Libertatea Rusiei susține că, de la începutul războiului, luptătorii Kremlinului au devenit mai inovatori, relatează Reuters.
Legea privind desființarea Secției speciale, modificată de guvern. Se schimbă din nou procedura de numire a procurorilor care îi anchetează pe magistrați Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va fi cel care va desemna procurorii ce vor instrumenta dosarele de urmărire penală vizându-i pe magistrați, după ce Guvernul a modificat din nou, joi, legea privind desființarea Secției pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).
Comisia Europeană va investiga Meta din motive privind „protecția copilului” pe Instagram și Facebook Comisia Europeană a anunţat joi că a deschis o investigaţie asupra companiei Meta în legătură cu protecţia minorilor pe platformele sale Facebook şi Instagram, transmit agențiile DPA și Reuters, citate de Agerpres.
Joe Biden a secretizat înregistrările audio în care este audiat privind gestionarea defectuoasă de documente clasificate Președintele american Joe Biden a invocat privilegiul executiv, atribut legal care îi conferă dreptul de a păstra secrete anumite înregistrări oficiale, pentru a bloca accesul la înregistrările audio de când a fost audiat de procurorul special Robert Hur privind modul defectuos în care a gestionat documente clasificate, relatează Reuters. Înregistrările au fost cerute de republicanii din Camera Reprezentanților.
„Foc fratricid”. Armata israeliană recunoaște că 5 dintre soldații săi au fost uciși din greșeală de un tanc, în Fâșia Gaza Cel puţin cinci militari israelieni au fost ucişi miercuri din greşeală, într-un incident din nordul Fâşiei Gaza, într-o tabără de refugiați, după ce un tanc al armatei israeliene i-a confundat cu luptători ai organizației islamiste Hamas, scrie Agerpres preluând agenția spaniolă de presă EFE.
Gabriela Ruse, în sferturi la Trofeul Clarins - A învins un nume important din WTA, scor 6-1, 6-0 Gabriela Ruse își continuă parcursul excelent la Trofeul Clarins (WTA 125), sportiva noastră învingând-o categoric pe Kristina Mladenovic, jucătoare cu 9 titluri de Grand Slam în probele de dublu și dublu mixt, joi, în optimi.
Oligarhul rus Oleg Deripaska spune că ultimele sancțiuni împotriva sa sunt rezultatul unor „jocuri murdare” Oligarhul rus Oleg Deripaska a respins joi drept „jocuri murdare” ultimele sancțiuni americane împotriva unor companii despre care Trezoreria de la Washington spun că fac parte dintr-o rețea menită să evite sancțiunile și deblocheze active înghețate în Occident, relatează Reuters.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by