ULTIMA ORA
Juventus va rămâne fără antrenor - Varianta aleasă de torinezi Juventus Torino a câștigat pentru a 15-a oară în istorie Cupa Italiei, însă trofeul nu schimbă cu nimic situația de la clubul italian. Massimiliano Allegri nu va continua la „Bătrâna Doamnă”, iar oficialii echipei negociază deja cu înlocuitorul acestuia.
Fostul star al Barcelonei, Gerard Piqué, a obținut o finanțare de 60 milioane EUR pentru startup-ul său de minifotbal Îi merge bine lui Gerard Piqué după despărțirea de vedeta pop Shakira. Fostul fotbalist de la FC Barcelona și Mancester United, acum în vârstă de 37 de ani, are un startup de minifotbal și tocmai a obținut o finanțare de 60 de milioane de euro.
Favoritul numărul șapte, eliminat în sferturile ATP Roma Hubert Hurkacz a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Roma, după ce a fost învins în trei seturi de Tommy Paul, scor 5-7, 6-3, 3-6.
„Au învățat lecțiile războiului”. Paramilitarii ruși anti-Putin, care luptă alături de ucraineni în regiunea Harkov, spun ce s-a schimbat în tacticile forțelor Kremlinului Rebelii ruși, care de la începutul războiului au susținut că se opun Kremlinului realizând mai multe atacuri transfrontaliere, au fost trimiși acum de Ucraina să consolideze apărarea împotriva unei incursiuni terestre rusești în regiunea Harkov. Comandantul adjunct al Legiunii Libertatea Rusiei susține că, de la începutul războiului, luptătorii Kremlinului au devenit mai inovatori, relatează Reuters.
Legea privind desființarea Secției speciale, modificată de guvern. Se schimbă din nou procedura de numire a procurorilor care îi anchetează pe magistrați Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va fi cel care va desemna procurorii ce vor instrumenta dosarele de urmărire penală vizându-i pe magistrați, după ce Guvernul a modificat din nou, joi, legea privind desființarea Secției pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).
Comisia Europeană va investiga Meta din motive privind „protecția copilului” pe Instagram și Facebook Comisia Europeană a anunţat joi că a deschis o investigaţie asupra companiei Meta în legătură cu protecţia minorilor pe platformele sale Facebook şi Instagram, transmit agențiile DPA și Reuters, citate de Agerpres.
Joe Biden a secretizat înregistrările audio în care este audiat privind gestionarea defectuoasă de documente clasificate Președintele american Joe Biden a invocat privilegiul executiv, atribut legal care îi conferă dreptul de a păstra secrete anumite înregistrări oficiale, pentru a bloca accesul la înregistrările audio de când a fost audiat de procurorul special Robert Hur privind modul defectuos în care a gestionat documente clasificate, relatează Reuters. Înregistrările au fost cerute de republicanii din Camera Reprezentanților.
„Foc fratricid”. Armata israeliană recunoaște că 5 dintre soldații săi au fost uciși din greșeală de un tanc, în Fâșia Gaza Cel puţin cinci militari israelieni au fost ucişi miercuri din greşeală, într-un incident din nordul Fâşiei Gaza, într-o tabără de refugiați, după ce un tanc al armatei israeliene i-a confundat cu luptători ai organizației islamiste Hamas, scrie Agerpres preluând agenția spaniolă de presă EFE.
Gabriela Ruse, în sferturi la Trofeul Clarins - A învins un nume important din WTA, scor 6-1, 6-0 Gabriela Ruse își continuă parcursul excelent la Trofeul Clarins (WTA 125), sportiva noastră învingând-o categoric pe Kristina Mladenovic, jucătoare cu 9 titluri de Grand Slam în probele de dublu și dublu mixt, joi, în optimi.
Oligarhul rus Oleg Deripaska spune că ultimele sancțiuni împotriva sa sunt rezultatul unor „jocuri murdare” Oligarhul rus Oleg Deripaska a respins joi drept „jocuri murdare” ultimele sancțiuni americane împotriva unor companii despre care Trezoreria de la Washington spun că fac parte dintr-o rețea menită să evite sancțiunile și deblocheze active înghețate în Occident, relatează Reuters.
Șeful administrației militare Vovceansk, rănit într-un atac în timp ce rușii fac presiuni să avanseze în Harkov (guvernator) Forțele ruse au atacat un sat din Vovceansk din regiunea Harkov cu muniții cu dispersie pe 16 mai, rănind cinci persoane, printre care și pe șeful Administrației Militare, a declarat guvernatorul Oleg Siniegubov, relatează Kyiv Independent.
Trenurile Soarelui - Tot ce trebuie să știi despre călătoria feroviară către Litoral în vara lui 2024 CFR Călători a anunțat că Trenurile Soarelui, către Constanța și stațiuni, vor circula din 14 și 15 iunie până în 7/8 septembrie. Care este programul acestor trenuri și ce zone sunt îngrozitor de lente? Ce tren face 20 de ore?
„Putin mi s-a părut mereu foarte frumos!”. Liderul de la Kremlin, hulit în Occident, respectat în China Un lider „carismatic”, cu care trebuie să discuţi, „fie că îţi place sau nu”, consideră chinezii care au o părere în general pozitivă despre președintele rus Vladimir Putin, în prezent în vizită de stat la Beijing, informează AFP.
Anca Todoni, în sferturi la turneul ITF de la Madrid - Salt important în clasamentul WTA Anca Alexia Todoni a făcut pasul în sferturile turneului ITF de la Madrid, sportiva noastră obținând o nouă victorie în fața unei jucătoare care ocupă o poziție mai bună în clasamentul mondial.
Primul politician rus transsexual anunță că redevine bărbat: „Mi-am dat seama în timpul Postului Mare” Primul politician transsexual din Rusia a făcut joi un anunț surprinzător, afirmând că a revenit la sexul atribuit la naștere, în contextul în care comunitatea LGBTQ+ a devenit din ce în ce mai reprimată la nivel național după începutul războiului din Ucraina, scrie The Moscow Times.
Un nou protest spontan al angajaților din Guvern. Ei reclamă că au salarii mai mici decât ale celor din alte instituții din subordine Angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului au declanşat un nou protest spontan, joi, începând cu ora 15:00, prin întreruperea pentru o oră a programului de lucru. Aceștia vor intra în grevă japoneză, începând de vineri, 17 mai, după ce premierul Ciolacu le-a refuzat creșterea cu 30% a salariului de bază pentru eliminarea inechității salariale față de alți angajați din administrația publică.
#MediciBuni Dr. Păun Radu Mihai, MedLife: „A fost observată o asociere puternică între tulburarea de panică și depresie”. Ce faci atunci când te confrunți cu un atac de panică? Inima începe să bată mult mai repede decât ar trebui, iar respirația devine necontrolată și sacadată, în timp ce ești cuprins de frică, neliniște extremă sau disconfort intens. Acestea sunt câteva dintre simptomele atacului de panică – imprevizibile uneori –, ce-i pot purta, pe cei care le experimentează, printr-un labirint înspăimântător. Ce sunt atacurile de panică, care sunt factorii declanșatori, cum să le facem față și cum ne poate ajuta terapia cognitiv-comportamentală, aflăm de la dr. Păun Radu Mihai, medic specialist Psihiatrie în cadrul centrului de excelență MindCare, parte a Grupului MedLife.
Germania și-a anunțat lotul pentru EURO 2024 - Cele mai importante absențe Selecționerul Julian Nagelsmann a dezvăluit o listă de 27 de jucători pentru Campionatul European de fotbal, competiție pe care Germania o va găzdui în această vară (14 iunie - 14 iulie 2024).
Romgaz și-a deschis o sucursală în Republica Moldova pentru furnizarea gazelor Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, și-a deschis o nouă sucursală în Republica Moldova, informează compania. Pe 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala ROMGAZ din Chişinău.
Procurorii au percheziționat biroul politicianului german Petr Bystron, de la AfD, acuzat că a primit bani de la surse apropiate Kremlinului Poliția a percheziționat biroul parlamentar al unui important politician al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în cadrul unei anchete privind fapte de mită și spălare de bani, scrie presa germană joi, potrivit Politico.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by