ULTIMA ORA
​Putin a sosit în China, în prima sa vizită din noul mandat prezidenţial. Delegaţia care îl însoţeşte include 20 de guvernatori regionali Liderul rus Vladimir Putin a sosit joi dimineaţă (ora locală) la Beijing, China fiind prima destinaţie externă a şefului statului rus după realegerea sa şi preluarea celui de-al cincilea mandat, relatează TASS.
Patru obstacole pentru Bulgaria în drumul spre zona euro Fostul ministru bulgar al economiei Nikolai Vasilev este convins că Bulgaria are șanse să fie acceptată în zona euro de la 1 ianuarie 2025 - atâta timp cât există voință politică.
NYT: Ce înseamnă în practică o „Palestina liberă” Imaginați-vă că protestatarilor din campusuri li se va îndeplini mâine dorința: nu numai un „Armistițiu acum!” în Gaza, ci și constituirea unei „Palestina liberă”. Cât de liberă ar fi acea viitoare Palestina?, se întreabă New York Times, citat de Rador Radio România.
Liderul Hamas afirmă că guvernarea postbelică a Gaza va fi decisă împreună cu facțiunile palestiniene Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat miercuri că mișcarea islamistă va decide împreună cu alte facțiuni palestiniene asupra guvernării în Gaza după războiul cu Israelul, potrivit AFP.
Ucraina a repoziționat soldați la est de Harkov din cauza atacurilor puternice ale rușilor Atacurile puternice ale rușilor au determinat armata ucraineană să repoziționeze unele trupe în direcția Kupiansk, la est de cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, Harkov, a anunțat miercuri Statul Major, relatează Reuters.
Cine este Mihai Dragomir, câștigătorul finalei „Chefi la cuţite”, sezonul 13: „Am câștigat războiul și i-am făcut mândri pe chefi” Mihai Dragomir a câștigat miercuri seară primul sezon „Chefi la cuțite”, Antena 1, cu noii chefi Richard Abou Zaki, Orlando Zaharia, Alexandru Sautner şi Ştefan Popescu.
Portul plutitor temporar menit să permită livrarea ajutoarelor umanitare, construit de armata americană, a început să se deplaseze spre Fâșia Gaza Armata americană a început să deplaseze un debarcader spre coasta Fâșiei Gaza, a declarat miercuri un oficial american, potrivit agenției Reuters, care notează că acesta este unul dintre ultimii pași înaintea deschiderii unui port maritim promis de președintele Joe Biden, menit să accelereze volumul de ajutoare umanitare către palestinieni.
Alexander Zverev, calificare în semifinalele ATP Roma Alexander Zverev a obținut calificarea în semifinalele turneului ATP de la Roma, după ce l-a învins în două seturi pe Taylor Fritz, scor 6-4, 6-3.
Yoav Gallant îl sfidează public pe Netanyahu și respinge orice formă de control al Israelului asupra Fâșiei Gaza după război Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost contestat public miercuri de propriul său ministru al Apărării în legătură cu planurile postbelice pentru Fâșia Gaza, care a promis că se va opune oricărei forme de control militar pe termen lung al Israelului asupra enclavei palestiniene devastate de război, informează Reuters.
Cum ajută zimbrii reintroduși în România în Munții Țarcu în 2014 la atenuarea celor mai grave efecte ale crizei climatice Zimbrii au dispărut din România în urmă cu mai bine de 200 de ani, iar în 2014 fundațiile WWF România și Rewilding Europe au reintrodus aceste animale în munții Țarcu. Acum, o cercetare citată de Guardian spune că o turmă de 170 de zimbri din România ar putea ajuta la stocarea emisiilor de CO2 echivalente cu eliminarea a aproape 2 milioane de mașini de pe șosea timp de un an.
Trecutul colonial: Portugalia spune că își poate cere iertare, dar exclude acordarea de reparații financiare Guvernul portughez nu are de gând să lanseze un „program specific” pentru a repara trecutul său colonial, dar nu exclude să ceară iertare pentru anumite episoade din trecutul său, a declarat miercuri ministrul afacerilor externe, citat de AFP.
Nunta din Teleorman care a blocat circulația / Socrul mare a fost reţinut pentru instigare Socrul mare de la nunta din judeţul Teleorman care a blocat circulaţia în localitatea Buzescu a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de instigare la împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.
Răzvan Lucescu, victorie uriașă în campionatul Greciei - Încă un pas până la titlu PAOK a obținut o victorie uriașă în play-off-ul Superligii Greciei cu Panathinaikos, scor 4-1, și este la mâna ei în lupta pentru titlu din ultima etapă.
„Avem tot ce ne trebuie”. Vladimir Putin spune că armale de ultimă generație sunt cheia victoriei în Ucraina Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că armele mai puternice și mai avansate ar putea grăbi victoria trupelor sale care luptă în Ucraina, informează AFP.
SUA: Victoria's Secret Fashion Show revine, la 5 ani de la ultima ediție Brandul american de lenjerie intimă Victoria's Secret a anunțat miercuri că show-ul său anual de modă va reveni în toamnă, după ce a fost anulat în 2019 din cauza scăderii vânzărilor și a scăderii audienței pentru acest eveniment, la care participau unele dintre cele mai cunoscute modele din lume, potrivit AFP.
Cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA, calificare în semifinalele WTA Roma Danielle Collins a obținut calificarea în semifinalele turneului WTA de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Victoria Azarenka, scor 6-4, 6-3.
Anca Todoni, în optimi la turneul ITF de la Madrid ​Anca Alexia Todoni a obținut calificarea în optimile turneului ITF de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe Julia Riera, scor 7-5, 5-7, 6-3.
Mihai Dragomir a câștigat finala „Chefi la cuţite”, sezonul 13 / Premiu de 30.000 de Euro Primul sezon „Chefi la cuțite” cu noii chefi Richard Abou Zaki, Orlando Zaharia, Alexandru Sautner şi Ştefan Popescu a fost câștigat de Mihai Dragomir.
VIDEO Operația premierului slovac Fico, împușcat miercuri, s-a încheiat. „Starea este stabilă”
Premierul Slovaciei Robert Fico a ieșit din operație după ce a fost împușcat în stomac, dar și în alte părți ale corpului miercuri de către un bărbat de 71 de ani, scriu publicațiile Denník N și Aktuality din Slovacia. „Starea acestuia este stabilă” și „este conștient”
Zeci de țări au confirmat participarea la summitul de pace pentru Ucraina, anunță Elveția. Ce obiectiv concret vizează conferința Elveţia a primit până în prezent peste 50 de confirmări din partea celor peste160 de delegaţii pe care le-a invitat să participe la un summit care va avea loc la mijlocul lunii iunie și care, speră, Berna, va deschide calea pentru un proces de pace în Ucraina, a anunţat miercuri preşedinta elveţiană Viola Amherd, potrivit Reuters.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by