Gabriela Firea îi dă o replică ironică lui Traian Băsescu, care spunea că dacă va câștiga Primăria Capitalei va încerca să preia șefia PSD

de     HotNews.ro
Miercuri, 1 mai 2024, 14:33 Actualitate | Politic


Gabriela Firea si Marcel Ciolacu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, susține că dacă va câștiga încă un mandat de edil, nu va încerca să îi ia lui Marcel Ciolacu șefia PSD: „Nici măcar dacă m-ar ruga domnul Marcel Ciolacu, personal, vreodată, să preiau această poziție de președinte al PSD, nu voi face acest lucru”. Ea a mai spus că nu crede că „această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând ca pe meritocrație o femeie să conducă un guvern sau un partid”.

Fostul președinte Traian Băsescu declara recent, la Digi24, că Gabriela Firea nu are potențial pentru a-l depăși pe Nicușor Dan, iar singura situație în care s-ar putea întâmpla asta ar fi dacă Piedone s-ar retrage din cursă. Dacă s-ar întâmpla asta și Firea ar ajunge primar general, Marcel Ciolacu ar pierde PSD, a susținut Băsescu.

În emisiunea „E.U. Yes la vot”, difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro, Gabriela Firea a respins „categoric” această teorie și i-a răspuns ironic lui Traian Băsescu.

„Cu tot respectul pentru funcția prezidențială cea mai înaltă în stat pe care a ocupat-o domnul Traian Băsescu, îmi permit să afirm acum că se comportă, așa, ca un fel de oracol și vorbește în sentințe. Cred că a trecut acea perioadă în care dumnealui chiar le nimerea pe toate în politică și să nu uităm cum chiar domnia sa a ajuns un candidat așa de ultim moment și surpriză generală ... eram și eu un presă atunci, chiar relatam acele momente, s-a întâmplat acel moment într-o duminică și eram pe post când a ieșit plângând, acum nu știm dacă acele lacrimi erau reale sau de crocodil, ținându-l pe după umeri, așa, pe domnul Stolojan, spunându-i că e cel mai bun, cam cum îi spusese și domnului Petre Roman - Petre, ești cel mai bun - se repeta cumva istoria. Și i-a furat candidatura. Probabil, domnul președinte Traian Băsescu rememorează acele timpuri. Nu aș da foarte, foarte, foarte mare credit profețiilor”, a spus Firea

h2: „Nu cred că această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând ca pe meritocrație o femeie să conducă un guvern sau un partid”

Întrebată dacă în situația în care va ajunge primar general Capitalei va încerca să preia conducerea PSD, Gabriela Firea a susținut „categoric” că nu, spunând că „societatea românească nu este pregătită pentru ca aceste funcții de number one în stat sau în conducerea unui partid să fie ocupate de femei”.

„Categoric nu. Am mai fost primar general și era alt președinte la partid și nu mi-a manifestat 4 ani de zile - ba chiar am fost un mandat mai mult, pentru că a venit pandemia și s-a prelungit, așa cum știți, mandatele aleșilor locali. Deci am avut mandat de mai mult de 4 ani de zile și nu mi-a manifestat acea intenție. Nu îmi doresc să am o trambulină politică. Sunt mai mult decât onorată pentru pozițiile politice pe care le am, prim-vicepreședinte PSD și, de asemenea, președintele organizației București.

Categoric nu îmi doresc. Nici măcar dacă m-ar ruga domnul Marcel Ciolacu, personal, vreodată, să preiau această poziție de președinte al PSD, nu voi face acest lucru și vă spun și de ce. Consider că, la modul real, societatea românească nu este pregătită pentru ca aceste funcții de number one în stat sau în conducerea unui partid să fie ocupate de femei. Am avut, veți spune, am avut, am avut, dar dați-mi voie să vă spun că acea conjunctură a fost provocată tot de către un bărbat, și anume ca o femeie să conducă un partid și un guvern. Și cei din partid au considerat că nu a fost o competiție reală între membrii partidului din care să reiasă acel reprezentant al nostru în fruntea partidului și în fruntea guvernului”, a declarat Firea pentru stirileprotv.ro.

Ea a mai spus că nu crede că „această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând, adică în următorii 5-10 ani, ca la modul real, pe meritocrație și pe recunoaștere, o femeie să conducă un guvern sau un partid”.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























28603 vizualizari

  • +33 (35 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:13)

    Amariei [utilizator]

    Adicatalea, ne spune distinsa chivuta, daca s-ar aplica criteriul meritocratiei, ea ar iesi prima pe lista. O nulitate ca om politic si ca-caracter se da mare personalitate...De la Nastase incoace asta ne-a oferit PSD. Nulitati pe banda rulanta. Pe Iliescu nu il includ, el e inteligent dar un mare ticalos.
    • +13 (15 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:31)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

      Nu mai devreme decat alaltaieri Ponta spunea ca dosarul penal care l-a determinat sa demisioneze dar in care a fost achitat pana la urma, a schimbat destinul politic al Romaniei! deci nu doar meritocrati precum d-na Firea a dat PSD politicii romanesti ci si Providentiali (neterminati)! :)
    • +10 (12 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 17:06)

      OperatiuneaMonstrul [utilizator] i-a raspuns lui Amariei

      Dan puric pe tocuri
  • +23 (25 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:14)

    Susufler0 [utilizator]

    Firfirico, dar cine a zis ca i-ai lua functia lu Ciolacu "pe meritocratie"?! :) I-ai lua-o pur si simplu cum se ia, cu ajutorul prietenilor, a tovarasilor, a interesatilor! Altfel, daca ar fi pe bune pa meritocratie, ai iesi la pensie tot vicepres!
    PS. Si totusi care a fost ironia pen' ca l-a acuzat pe Base ca i-a furat candidatura lui Stolo!
    • +3 (3 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 23:54)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Esti mare figura ! E vorba de Invidie, nu de Ironie ! Pandele tot Scoala da lupi da mare a facut o, da, n are prestanța lu Base. Recunoaste tacit ca are o fantezie umeda cu kioruu.
  • +22 (24 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:16)

    Cetatean batran [utilizator]

    Cu o faţa se roaga la icoane si spune" Da,Doamne!" si cu cealalta spune " Eu nu,niciodata...!".Scorpia şefă!
  • +29 (31 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:30)

    NOTORIOUS [utilizator]

    Firea este o scursura reprezentativa ciumei rosii
  • -36 (46 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:42)

    praz [utilizator]

    Votez si Firea numai sa scapam de Nicusor.
    • +19 (25 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:48)

      ovided [utilizator] i-a raspuns lui praz

      Baga mare praz, dar nici o sansa.
      • -7 (13 voturi)    
        - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:49)

        praz [utilizator] i-a raspuns lui ovided

        Sanse exista intotdeauna.
    • +4 (10 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:43)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui praz

      Votul tau nu face nici cat o ceapa degerata! :)))
      • +4 (4 voturi)    
        - (Miercuri, 1 mai 2024, 23:56)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        Oltenee ! Se da el “praz” dar e departe de acel Gust ))))
    • +12 (16 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:52)

      Robotel [utilizator] i-a raspuns lui praz

      Îți recomand să pui două ștampile pe ea, doar să fii sigur că ai votat.
    • +2 (4 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 19:52)

      elysyum [utilizator] i-a raspuns lui praz

      Stufulet de delta, tu esti?
  • +25 (27 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:42)

    raulito [utilizator]

    Ea a mai spus că nu crede că „această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând ca pe meritocrație o femeie să conducă un guvern sau un partid”.----oare Dancila ce ii zice? Doua pupaze care joaca precum le canta cucu'!
    • +9 (9 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:22)

      Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui raulito

      Si eu m-am lovit de citatul respectiv. Se plange cumva de o societate traditionalista cand stim cum a votat si cat a facut lobby pentru referendumul ala cu familia?! Si e casa plina de icoane?! Cata ipocrizie! Deschide vorba despre meritocratie, dar la ce se refera?! Ca ea e meritocrata in jurnalistica (acolo chiar e buna, chiar daca mananca rahat), dar in rest despre ce meritocratie vorbim? Meritocratie politica? Da, daca partea mentionata mai sus, cu mancatul, este un criteriu meritocratic! Ca la primarie nu a facut nimic, decat sa o bage in faliment si sa mearga cu sirenele pe sina de tramvai!
      • +3 (3 voturi)    
        - (Miercuri, 1 mai 2024, 22:27)

        ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

        V-a scăpat (dar și nouă) un amănunt... esențial: „Nu cred că această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând ca pe meritocrație o femeie să conducă un guvern sau un partid” - adică este mironosița aia "merituoasa" dar "societatea", adică boboru', nu este la înălțimea ei. Ce hahaleră!
  • +13 (15 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 15:53)

    parola12 [utilizator]

    Cu atat mai mult in cazul ei, care nu are nici o treaba cu meritocratia.
  • +16 (18 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:07)

    ofCAER [utilizator]

    Păi și nu-i firesc, țață Firea, ca "societatea noastră să nu permită ca o femeie să conducă un guvern sau un partid” după ce-a văzut-o pe "meritocrată" conducînd doar niste aziluri?
  • +6 (8 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:26)

    liviu69 [utilizator]

    Din ceea ce a afirmat inteleg ca ptr. Firea o "societate traditionala"="societate misogina".
    In istorie au existat si perioade de matriarhat - acestea nu se inacadreaza tot in "traditionale" ?
  • +6 (10 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:32)

    demradulescu [utilizator]

    Ce ipocrită e moldoveancă,sau nici Bacăul nu mai este în Moldova.
  • +5 (7 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:35)

    fifisor clan [utilizator]

    „această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând ca pe meritocrație o femeie să conducă un guvern sau un partid”!
    dar pe cletocratie?
  • -2 (4 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:46)

    Levellers [utilizator]

    Ironic, nu ? Foarte cerebrala, nu ???
  • -5 (7 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 16:51)

    Mircea1978 [utilizator]

    Vezi bai Petroave, daca te bagi in cocina cu porci? Te maninca porcii.
    • +6 (6 voturi)    
      - (Miercuri, 1 mai 2024, 17:26)

      Alecsey [utilizator] i-a raspuns lui Mircea1978

      Mirciulica tata, fostul presedinte a fost si este un antipesede si mai ales cam tot ceea ce zice este clar, real si pe intelesul tuturor. Asa ca pe el il poti considera porcarul care conduce pe acesti purcelusi cu impresii de porcari. Omul este un monstru politic.
  • +2 (6 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 17:01)

    Abcdef1 [utilizator]

    Indoferent de aceste declaratii, daca Firea va castiga primaria, dupa ce Piedone va fi retras cu un dosar de corupție, veti vedea congres extraordinar in cateva zile si marele sut in fund lui Ciolacu, care va fi vazut ca un pierzător pt ca nu a ajutat-o, si incapabil sa daca ceva mai deoarte pt a castiga presedintia
  • +5 (9 voturi)    
    - (Miercuri, 1 mai 2024, 18:29)

    dr pepper [utilizator]

    să ne spuneți și unde îl doare pe băse .....
  • 0 (0 voturi)    
    - (Joi, 2 mai 2024, 14:03)

    Gheorghescu [utilizator]

    Au fost 11 focuri de arma în plus, după primul foc in aer și al doilea care trebuia sa fie în țintă.
  • +1 (1 vot)    
    - (Joi, 2 mai 2024, 16:06)

    tictictic [utilizator]

    Firea, aceeasi toapa rurala blonda, care sa vazut ce a lasat in urmadupa 4 ani. Dezastru si bătrâni omorati cu zile prin beciurile azilelor din Voluntariul lui Pandele. O penala ca si fostul primar Tudorache.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by