SANATATE
Plaja la Marea Neagra
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Consultații dermatologice oferite gratuit turiștilor de pe litoral pentru al patrulea an consecutiv

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Campania Euromelanoma continuă și în anul 2024, inclusiv cu consultații dermatologice gratuite oferite turiștilor din stațiunile de pe litoralul românesc - un proiect al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și al Societății Române de Dermatologie. În anii trecuți, peste 4.300 de turiști au beneficiat de consultații dermatologice gratuite, fiind depistate în acest fel 39 de cazuri de suspiciuni legate de posibile afecțiuni tumorale (10 suspiciuni/carcinom spino-celular, 27 suspiciuni /carcinom bazo-celular și 2 suspiciuni /melanom).
Dispută în cuplu
Foto: Shutterstock
SmartLiving.ro

Trăsături care ne atrag la partener, dar care pot deveni o problemă în cuplu

de Psiholog Iulia Barca HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Există câteva trăsături considerate extrem de atrăgătoare, lucru validat și la nivel social, dar care, pe termen lung, în cuplu pot deveni problematice. Acest lucru se întâmplă și pe fundalul lipsei unor elemente de compatibilitate stabile pe termen lung, precum credințele și valorile, dar și în absența unei conștientizări a modului în care trăsăturile noastre pozitive pot degenera în comportamente cu potențial de a răni emoțional o altă persoană.

Florin Piersic
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Piersic a fost mutat de la ATI într-un salon și a început să se deplaseze cu un cadru - spital

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 16 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Florin Piersic a fost mutat din secția de Anestezie - Terapie Intensivă într-un salon din Compartimentul septic al Spitalului Foișor, anunță joi reprezentanții unității medicale. Actorul în vârstă de 88 de ani a început să se deplaseze pe distanțe scurte cu ajutorul unui cadru de mers.
Sare adăugată în mâncare / Fotografie ilustrativă.
Foto: Shutterstock

OMS le cere statelor să reglementeze alimentele bogate în sare. Bolile cardiovasculare ucid în Europa 10.000 de oameni zilnic

de Andrei Stan HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat miercuri țările să stabilească limite legale privind cantitatea de sare din alimentele produse, inclusiv cele care sunt comercializate în restaurante și cantine, în cadrul unei serii de recomandări menite să limiteze consumul excesiv și să reducă incidența bolilor cardiovasculare, scrie Politico.
Cancer ovarian
Foto: © Noipornpan | Dreamstime.com

1.800 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian, cel mai letal dintre cancerele feminine

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Cancerul ovarian este cel mai letal dintre cancerele feminine. Ratele de supraviețuire sunt scăzute, incidența și mortalitatea sunt în creștere peste tot în lume, dar cu rate disproporționat mai mari în țările cu venituri medii și mici. În România, 1.800 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer ovarian și mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala.
Tuse
Foto: Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com

Numărul cazurilor de tuse convulsivă a crescut de 7 ori în România față de anul trecut

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
112 cazuri de tuse convulsivă s-au înregistrat în România în primele 4 luni ale acestui an, față de 16 cazuri înregistrate în anul 2023, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Practic, de 7 ori mai multe cazuri.
Florin Piersic
Foto: AGERPRES

Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală. Cele mai noi informații oferite de medici

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic este „lent favorabilă”, iar actorul a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală, anunță reprezentanții Spitalului Foișor. Actorul în vârstă de 88 de ani a fost supus joia trecută unei operații de îndepărtare a protezei care devenise ea însăși sursă de infecție.
Medici în sala de operație
Foto: AGERPRES

Chirurg de la Institutul Oncologic din Bucureşti, suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă, care a făcut septicemie și a murit

de Alexandra Coșlea HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Un medic de la Institutul Oncologic din Capitală este audiat, miercuri, la sediul Poliţiei judeţene Dâmboviţa, într-un dosar de ucidere din culpă, potrivit News.ro. Chirurgul este suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o, care a murit în urma unei septicemii.
Copil cu diabet
Foto: Shutterstock
Totuldespremame.ro

Povestea unui copil cu diabet tip 1, spusă de mama lui. „Vreau să distrug mitul «nu mânca atâta dulce, fiindcă dai în diabet»”

de Theodora Fintescu HotNews.ro
Miercuri, 15 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Lipsa poftei de mâncare, urinatul des și apatia au fost primele semne care i-au dat mamei de gândit.

Indiferența, evitarea și detașarea sunt cele mai frecvente caracteristici ale celor indisponibili emoțional
Foto: Shutterstock
SmartLiving.ro

Trăsături ale femeilor și ale bărbaților indisponibili emoțional

Marţi, 14 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Indisponibilitatea emoțională se referă la incapacitatea unei persoane de a-și exprima sau gestiona propriile emoții. Totodată, se referă și la dificultatea persistentă de a dezvolta conexiuni emoționale semnificative sau de a răspunde nevoilor emoționale ale altor persoane. Indiferența, evitarea și detașarea sunt cele mai importante caracteristici ale indisponibilității emoționale. Iată cum se comportă atât femeile, cât și bărbații indisponibili emoțional.

La cabinet, dr. Valentin Pantea alături de micuții din satul Bicăcel, unde este medic de familie
Foto: Arhiva personala
Totuldespremame.ro

Valentin Pantea, medic la țară, cu pacienți nou-născuți ce au mame de 14 ani și bunici de 29. „Mă implic mai mult decât prevede norma”

de Laura Udrea HotNews.ro
Marţi, 14 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Valentin Pantea este medic de familie în satul Bicăcel, Bihor. Doctorul nu își face doar meseria, ci de peste 10 ani oferă pacienților din comunitatea sa educație medicală și șansa la o viață mai bună.

Depresia
Foto: Shutterstock
Cărți ZYX

Dr. Beth Mosley, expert NHS (Marea Britanie): Cum să recunoști problemele de sănătate mintală la copii și adolescenți

de HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
75% dintre problemele de sănătate mintală încep înaintea vârstei de 24 de ani și 50% înaintea vârstei de 15 ani, iar în ultimii ani numărul copiilor și adolescenților care se confruntă cu o astfel de problemă a crescut dramatic în întreaga lume, arată statisticile. Dr. Beth Mosley, expert NHS (Marea Britanie), cu peste 20 de ani de experiență în consilierea familiilor care trec prin perioade dificile, lansează la București un ghid practic de prevenție și acțiune rapidă.
Rafila la emisiune de gătit
Foto: Captura Antena 3

Ministrul Rafila a gătit sufleu de broccoli într-o emisiune la Antena 3 transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost, în weekend, invitatul emisiunii „Gătit la costum” de la Antena 3 CNN, unde a gătit sufleu de broccoli, preparat prezentat în emisiune ca „rețeta copilăriei medicului Alexandru Rafila”. Emisiunea a fost transmisă live, integral, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, instituție condusă de Rafila.
Florin Piersic
Foto: AGERPRES

Primul spital unde a fost internat Florin Piersic susține că actorul avea „la momentul internării” infecția care a dus la septicemie

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Spitalul Militar din Cluj-Napoca, primul dintre cele patru spitale prin care Florin Piersic a trecut în ultimele săptămâni, afirmă, într-un răspuns pentru HotNews.ro, că „la momentul internării exista infecția care a generat complicațiile medicale”, iar actorul „nu a contractat o altă infecție din spitalul nostru”.
Copiii cu autism sunt sensibili la sunete și evită contactul vizual cu alte persoane
Foto: Shutterstock

Care sunt semnele autismului la copii și testele online care pot depista tulburarea ce afectează mai ales băieții

de Maria Munteanu HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Numărul copiilor cu tulburări din spectru autism este în creștere peste tot în lume, iar România nu face excepție. Conform statisticilor recente, aproximativ 1 din 36 de copii sunt afectați de o tulburare din spectrul autismului. Această prevalență a autismului poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi sexul, băieții fiind mai afectați decât fetele.

A fi mereu cu capul în nori poate afecta întreaga viață
Foto: Shutterstock
SmartLiving.ro

„Simt că trăiesc două vieți!”. Cum ajunge visarea cu ochii deschiși să fie un coșmar

de Adelina Mărăcine HotNews.ro
Luni, 13 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Se numește, în termeni de specialitate, visare cu ochii deschiși dezadaptativă (în engleză – maladaptive daydreaming) și poate fi un mecanism de coping în cazul persoanelor cu depresie, anxietate sau care au fost victimele unei traume. Nu există încă studii care să arate cât de frecvent este acest tip de visare, însă doar pe platforma TikTok există zeci de milioane de postări și confesiuni ale unor oameni afectați, care simt că trăiesc vieți paralele în imaginația lor. SmartLiving.ro a discutat cu o tânără care și-a găsit refugiul dintr-o viață stresantă visând ore în șir cu ochii deschiși și, de asemenea, cu doi psihoterapeuți care au explicat ce este visarea dezadaptativă și când devine o problemă să visezi cu ochii deschiși. Un lucru e cert: atunci când ocupă mai multe ore din zi și afectează activitățile zilnice, performanța profesională și sănătatea relațiilor reale, visarea se poate transforma într-un coșmar.

Medicamente
Foto: Gicamatescu | Dreamstime.com

Ce aduc oamenii la spitalele care colectează medicamente expirate: rujuri, cosmetice, prezervative- lucruri care nu ar trebui eliminate ca medicamente

de D. Popa HotNews.ro
Duminică, 12 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar pe care pacienţii nu le mai folosesc, trebuie colectate în curţile unităţilor sanitare, în containere speciale şi în zone supravegheate fie video, fie cu ajutorul personalului de pază. Conform normelor metodologice, care au apărut în luna aprilie a acestui an, toate unităţile medicale de stat, dar şi private, au obligaţia de a colecta medicamentele expirate de la populaţie. Managerii unităţilor sanitare trebuie să se asigure că recipientele speciale sunt plasate în curtea spitalelor, dar în locuri accesibile cetăţenilor şi semnalizate ca atare. Acolo unde nu sunt spitale, în oraşele sau localităţile mai mici, aceste containere pot fi puse lângă dispensare, conform legii. Spitalele pot stabili anumite zile şi anumite intervale orare în care oamenii pot veni să aducă medicamentele.
Spital coronavirus in Germania
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Infecțiile nosocomiale: cifre și strategia „mâinilor curate” din Germania

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Cazul actorului Florin Piersic a redeschis o veche discuție - cea a infecțiilor nosocomiale din spitalele românești. Este riscul acesta mai mare în România sau și sistemele de sănătate din alte țări se confruntă cu el? Iată ce detalii și cifre se dau pentru Germania.
Dr. Mihai Craiu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Medic pediatru: Pentru fiecare caz de rujeolă care apare într-o comunitate de copii cu puţină vaccinare, vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri. Ăsta e viitorul către care ne îndreptăm

de D. Popa HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Medicul pediatru Mihai Craiu afirmă că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare împotriva rujeolei sau a tusei convulsive sunt foarte scăzute, rata de multiplicare a bolii este foarte mare. Un copil diagnosticat cu rujeolă poate îmbolnăvi între 16 şi 20 de copii, iar un pacient cu tuse convulsivă poate da boala altor 12 până la 17 persoane nevaccinate.
Multime incetosata de nerecunoscut pe strada
Foto: Shutterstock
Panorama.ro

Problema de sănătate care va afecta jumătate din populația globului în următorii 30 de ani

de HotNews.ro
Vineri, 10 Mai 2024 Actualitate | Sanatate
Un miliard dintre cei care au o deficiență de vedere ar fi putut preveni acest lucru.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by